Objavte ETF fondy, investujte bez dane

Objavte ETF fondy, investujte bez dane

ETF fondy sú vynikajúcou voľbou pre každého, kto hľadá efektívny a prístupný spôsob, ako diverzifikovať svoje investície. S ich pomocou môžete ľahko sledovať výkonnosť širokého spektra trhov. V tomto článku sa dozviete, prečo by ETF fondy mohli byť práve to, čo potrebujete pre vaše investičné portfólio.

Čo sú to ETF fondy?

ETF, alebo burzovo obchodované fondy, sú fondy, ktoré sa obchodujú na burze podobne ako akcie. Ich hlavným cieľom je kopírovať výkonnosť určitého indexu, komodity, alebo iného aktíva. Ponúkajú jednoduchý a efektívny spôsob, ako investovať do širokého spektra trhov bez potreby kupovať každú akciu alebo aktívum samostatne. Preto by mali byť ETF fondy súčasťou vášho investičného portfólia.

Výhody investovania do ETF fondov

Investovanie do ETF fondov má mnohé výhody. Jednou z nich je diverzifikácia, keďže jediným nákupom môžete získať expozíciu voči celému trhu alebo sektoru. Ďalšou výhodou je nižšia úroveň rizika v porovnaní s investovaním do jednotlivých akcií. ETF fondy sú tiež známe svojou transparentnosťou a nižšími nákladmi na správu. Tieto charakteristiky robia ETF fondy atraktívnou voľbou pre mnohých investorov, vrátane tých na Slovensku.

Daňové aspekty ETF fondov

ETF fondy patria medzi obľúbené finančné nástroje, ktoré sú pasívne riadené a sledujú a kopírujú vývoj konkrétneho trhu. Výhodou je najmä atraktívne zhodnotenie a široká dostupnosť, vďaka čomu si ich vyberá čoraz viac ľudí.

S výnosmi z investovania je samozrejme spojená aj otázka zdanenia. Dobrou správou je, že podľa platnej legislatívy sú výnosy z ETF fondov po roku držania oslobodené od dane. Pre majiteľov investícií do ETF fondov to znamená držať investíciu minimálne rok od nákupu. Táto "povinnosť" je plne v súlade s charakterom investovania, ktorým je dlhodobosť, a nie je pre investorov žiadnou záťažou.

Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť alebo máte záujem o ďalšie informácie týkajúce sa investovania do ETF fondov, neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke. Teším sa na vašu spoluprácu a spoločné objavovanie nových investičných príležitostí.

```

Ing. Lenka Dikaczová
Autor: Ing. Lenka Dikaczová

Sprievodca na ceste finančnou nezávislosťou.

 

Potrebujete poradiť?
Vyplňte formulár, rada Vám pomôžem.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie